Întrebări frecvente

1. Întrebări frecvente

Ce este Talasoterapia?

Aplicarea in scopuri terapeutice a proprietatilor climatului marin, ale apei de mare, ale namolurilor marine, ale nisipului de pe litoralul marin si ale algelor marine. apa marii este o apa sarata (aproximativ 35 grame de sare la litru) care gazduieste numeroase elemente vii, vegetale (fitoplancton) si animale (zooplancton). 

2. Întrebări frecvente

Ce înseamnă Curățenie Energetică a spațiului?


Spatiile au un camp energetic, la fel ca si fiintele umane, inzestrat cu memorie. Ele se contamineaza prin acumularea de energii negative, congestii psihoemotionale si campuri psihologice impure. Sanatatea, calitatea vietii cat si productivitatea profesionala depind de puritatea si conductibilitatea energetica a spatiilor in care traim si muncim. 

Prin Curățenie Energetică a spațiului înțelegem decontaminare energetică, purificare ambientală cu ajutorul diferitor instrumente oferite de Planeta Noastră. 

3. Întrebări frecvente

Ce este ZEN?

Tot mai mulţi oameni folosesc expresia "să fii Zen" atunci când vor să sugereze faptul că persoana în cauză trebuie să rămână calmă şi indiferentă la ceea ce se întâmplă în jur. Totuşi, ce înseamnă cu adevărat să fii Zen şi de la ce vine acest cuvânt scurt?

Zen este un exerciţiu de meditaţie prin care sunt anihilate toate distincţiile de ordin dualist cum ar fi adevărat sau fals, eu sau tu, subiect sau obiect şi aşa mai departe. Cuvântul Zen desemnează o stare de calm şi pace interioară.

Substantivul Zen îşi are originea de la "chan" ce se poate traduce prin "intuiţie" sau "meditaţie".

A apărut în China, iar în Japonia, budismul Chan (în japoneză zen) a fost introdus 1185. În secolul al XX-lea, Zen-ul a fost introdus în America şi Europa, unde a adunat un număr însemnat de adepţi.

Un grup de cercetători de la Universitatea din Montreal au demonstrat că meditaţia Zen are efecte directe asupra sistemului nervos central crescând pragul de sensibilitate în faţa durerii.

Starea Zen este starea informaţionala din mintea subiectului este în conformitate cu informaţia din jurul său. În plus, subiectul nu trebuie să se împotrivească la nimic din ceea ce vine din exterior, este deschis şi vede lucrurile fix aşa cum sunt ele si nu ceea ce crede acesta.

Zen nu este o practică spirituală, ci mai mult decât atât, căci se situează dincolo de spiritual şi de material. Zen înseamnă a-ţi concentra toată fiinţa în ceea ce faci, orice ai face.

Înseamnă A FI. Înseamnă a mânca atunci când mănânci, a merge atunci când mergi. A FI aici si acum, în orice moment.

Nu este un mijloc de a atinge un scop. Este doar ceea ce este deja, la intensitate maximă. Zen nu serveşte la nimic anume ... Şi totuşi ...(Dokusho Villalba Roshi)

Meditaţia şi învăţătura Zen ne ajută să ne eliberăm de viciu şi să trăim viaţa cu mai mare libertate interioară acceptând că tot ceea ce începe, se şi termină mai devreme sau mai târziu.

Pentru aceasta, a fi "aici şi acum" reprezintă Calea.

Simţirea şi trăirea în prezent, departe de trecut şi aproape de viitor, reprezintă cea mai eficientă formă de a exista.

Despre unele persoane care nu-şi trăiesc viaţa conform acestui principiu, F.Perls (2008, pg.109) afirma că "(...) mulţi oameni sunt mereu la câţiva centrimetri sau kilometri de prezent. Ei nu se pot bucura niciodată de strădaniile lor fiindcă proiectele lor nu au un corespondent în prezent, în realitate".

Aceasta nu înseamnă că "(...) trebuie să neglijăm complet viitorul (de exemplu proiectele) sau trecutul (situaţiile incomplete); trebuie doar să înţelegem că trecutul a rămas în urmă, că el ne-a lăsat un anumit număr de situaţii incomplete şi că acţiunile noastre trebuie să aibă la bază proiecte, că nu trebuie să le sublimăm sau să ne substituim lor" (ibidem, pg.110).

Când spunem Zen, spunem Japonia.

În Japonia, religia este altfel înţeleasă decât în alte zone ale globului. Aici convieţuiesc într-o ciudată interconexiune trei mari categorii de religii: shintoismul - religia autohtonă niponă; budismul - religie de origine indiană care şi-a făcut intrarea în Japonia sub forma influenţelor chineze; precum şi un reprezentant minor al creştinismului.

Între acestea, budismul este prima filosofie religioasă introdusă în Japonia, având, prin aceasta, un puternic impact cultural şi filosofic asupra civilizaţiei nipone. Între sectele budiste cu cea mai mare răspândire şi adepţi, se numără şi cea fondată pe filosofia Zen.

Curentul filosofico-religios Zen a cunoscut cea mai largă răspândire în Japonia în perioada evului mediu, când devine "religia oficială" a clasei conducătoare - samuraii.

Numele Zen vine de la pronunţia japoneză a cuvântului chinezesc chan, care se trage de la cuvântul sanscrit dhyāna ("meditaţie" sau "stare meditativă"). Ca stare meditativă statică, Zenul este transmisia exactă a practicii zazen. Este practica posturii şi a respiraţiei corecte, cu corpul şi mintea unificate, abandonând astfel orice idee sau spirit de căutare, detaşat de orice produs al minţii. Particularitatea acestei căi meditative este accederea la experienţa trezirii.

Trezirea este o experienţă existenţială, o conştientizare a naturii adevărate a lucrurilor şi o altă manieră de a trăi în realitate. Este acea stare denumită SATORI. O conştiinţă intuitivă, produsă prin schimbări ale modului de a experimenta realitatea şi prin acumularea acestor schimbări, starea de SATORI este o stare psihofiziologică foarte deosebită, în care corpul şi mintea sunt ambele relaxate. Este o stare bine echilibrată a corpului şi a minţii însoţită de o anumită tensiune în contextul stărilor de relaxare şi împlinire.

Acest scop iniţial al Zen-ului, iluminarea spirituală, denumită la origine SATORI, era considerat a fi în exclusivitate religios. În timp însă, practicile Zen au fost treptat preluate de unele direcţii terapeutice şi incluse în cadrul acestora ca procedee distincte. Astfel, putem considera că în prezent, filosofia Zen are legătură directă cu vindecarea psihologică


Ce este Tehnica Terapeutica EFT?

 Este important ca persoana care-si cauta linistea sufleteasca si armonia interioara sa inceapa Terapia prin Tehnica EFT deja cunoscand principiul dupa care se lucreaza cu Terapeutul in cabinet.

Terapia axata pe eliberare de emotii (EFT=Emotional Freedom Technique) abordeaza vindecarea din perspectiva ca emotiile sunt strans legate de Sine, de propriul EU.

Datorita emotiilor de cele mai multe ori luam deciziile cruciale in viata. Si mai ales atunci cand esuam ne intereseaza sa constientizam ce anume a dus la acel esec, cum ne influenteaza si ce e de facut mai departe in viata. EFT ne ofera aceste raspunsuri, si mai mult decat atat, ne ajuta sa eliberam tensiunea acumulata in urma esecului suferit.

In timpul sesiunii de EFT atat tu cat si terapeutulsunteti direct implicati in procesul de vindecare.

Terapeutul este constant atent la cum reactionezi la anumite intrebari, la raspunsul tau dar si la emotiile pe care le manifesti in tot acest proces. Asa se clarifica cum poate fi alcatuit Algoritmul de lucru pe care-l vei folosi in exercitiile practice din timpul sesiunii EFT.

Exista doua principii fundamentale care sunt importante pentru rezultate favorabile in Tehnica EFT:

-se poate ajunge la emotiile suprimate prin constientizarea lor si acceptare

-se pot traduce emotiile prin informatii utile pentru a preintampina rezultatele ulterioare negative

Pe parcursul Sesiunii Terapeutul te va ghida sa

  • Obtii constientizarea emotiilor
  • Sa fii deschis sa iti accepti emotiile
  • Sa permiti emotiilor sa curga liber
  • Sa-ti reglezi emotiile si sa nu te lasi coplesit
  • Sa dezvolti capacitatea de a descrie emotiile pe care le simti
  • Sa intelegi de ce simti ceea ce simti

Imediat ce pasii de mai sus sunt parcursi urmeaza etapa urmatoare de identificare a traumei.

Se abordeaza traumele cum ar fi :

  • Abuz sau neglijare in familie
  • Tulburari de alimentatie
  • Tulburari de personalitate
  • Probleme relationale
  • Blocaje si dificultati in familie sau cuplu

Tehnica EFT lucreaza prin intermediul tapotamentului, presarii punctelor energetice de pe traseul meridianelor, activarea circuitului energetic si prin rostirea afirmatiilor pozitive care ne reprogrameaza infoenergetic la nivel celular, astfel modificand benefic memoria noastra celulara.

"Cauza tuturor emotiilor negative este o intrerupere in sistemul nostru energetic" sau cu alte cuvinte, atunci cand fluxul energetic este intrerupt, apare emotia negativa, durerea fizica, starea de disconfort.

Cand blocajele raman in sistemul nostru energetic foarte multi ani, ne provoaca boli fizice sau traume emotionale.

Prin intermediul aplicarii Tehnicii EFT, noi practic "procesam" toate aceste evenimente trecute din viata nostra, pe care sistemul nostru energetic nu le-a putut procesa in momentul producerii lor si permitem restabilirea curgerii libere a energiei prin corpul nostru .

In momentul producerii evenimentului respectiv, noi nu am putut procesa toate emotiile, ele au ramas blocate in subconstient si acest lucru ne-a determinat sa reactionam intr-un anume fel, in situatiile cu care ne-am confruntat ulterior.

Prin aplicarea Tehnicii EFT, stergem amprenta energetica a acestor evenimente vechi, astfel incat ele nu vor mai fi capabile sa domine peisajul nostru emotional si devenim liberi sa ne traim viata cu bucurie.

Apăsați aici și începeți să scrieți. Veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.

© 2025  tf.: 0744242407  București
Cabinet BioTerapie str Delea Noua 42 
               sect. 3 Bucuresti 
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți